9,3
1.037 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-RAV4-Hybrid-hero_tcm-22-2209883.jpg

Populariteit hybride auto’s groeit sterk

90% hybrides in Nederland is Toyota

Toyota introduceerde de hybride auto eind jaren negentig in Nederland. De laatste jaren stijgt de verkoop van hybride auto’s sterk en groeit ook het percentage hybrides in het Nederlandse wagenpark. Inmiddels rijden hier al 175.949 hybrides, waarvan 158.131 Toyota’s – dat is bijna 90%! Steeds meer Nederlanders kiezen bewust voor hybride rijden in een Toyota Hybrid. Maar wat ís hybride aandrijving nou eigenlijk en wat zijn de voordelen?

Het beste van twee werelden

De hybride aandrijving van Toyota combineert een zuinige benzinemotor met elektrische aandrijving. Daardoor kun je met een Toyota Hybrid zowel volledig elektrisch als ‘op’ de benzinemotor rijden. Je rijdt in de praktijk meer dan 50% van de tijd elektrisch en emissievrij. De rest van de tijd drijft de zuinige benzinemotor de auto aan, terwijl die ook de batterij oplaadt. Je hebt dus de actieradius van een benzineauto en hoeft nóóit op zoek naar een laadpaal – iets wat je wel moet met een veel duurdere 100% elektrische auto.

Alleen maar voordelen

Hybride auto’s zijn goedkoper dan elektrische auto’s, prijzen zijn vergelijkbaar met die van conventionele benzineauto’s. Maar met een Toyota Hybrid, óók de RAV4, bespaar je jaarlijks € 300,- tot € 600,- aan brandstofkosten en stoot je veel minder CO2 uit. Dankzij deze belangrijke voordelen is maar liefst 63% van alle hybride auto’s die in de periode van 2009 tot 2019 zijn verkocht, een Toyota. In 2019 was maar liefst 86% van alle verkochte Toyota’s een hybride. Logisch, want Toyota heeft een jarenlange expertise op het gebied van hybride aandrijving en heeft de betrouwbaarheid van zijn producten bewezen.

Toyota-RAV4-Hybrid-555_tcm-22-2209876.jpg
Toyota Switchdagen: bereken voordelen en stap over

Het is nu en de komende weken extra aantrekkelijk om te switchen naar Toyota – en geld en brandstof te besparen en tóch elektrisch te rijden. Tijdens de Toyota Switchdagen krijg je namelijk extra voordeel op elk van de maar liefst elf Toyota Hybrid modellen: tot wel € 3000,- bóvenop je inruilwaarde!

Wil je weten hoeveel je kunt besparen? Doe de kentekencheck en bereken ook hoeveel brandstof en CO2-emissie je kunt besparen met een Toyota Hybrid.

Bereken uw inruilwaarde in 2 simpele stappen!

Wat kunt u verwachten?
  • Direct uw inruilwaarde

  • 100% vrijblijvend

  • Vanuit officiële Toyota dealer

Overzicht Toyota Hybrid modellen Meer info over de RAV4 Inschrijven Toyota nieuwsbrief