9,3
1.037 beoordelingen
Terug naar overzicht
2024 _Yaris_Cross_Dynamic _DPL_Combo 01_header-dealersites

Yaris Cross: eerste indrukken van de automedia

Automedia maken uitgebreid kennis met de nieuwe Yaris Cross

De populaire Toyota Yaris Cross heeft een ingrijpende update gehad. Verscheidene automedia konden uitgebreid met de auto rijden voor een hernieuwde kennismaking. Zijn ze net zo positief als voorheen? Of zelfs nog enthousiaster? We zetten enkele van hun eerste indrukken op een rij.

2024 _Yaris_Cross_Urban_Khaki_DPL_Dynamic 30
“Hij rijdt goed en zuinig”

TopGear is enthousiast over het gemak en de technologieën aan boord: “Heel relaxt is Proactive Driving Assist. Dit systeem kijkt vooruit en remt automatisch op de elektromotor af als er bijvoorbeeld een voorligger is of als er een rotonde aankomt. Een soort adaptieve cruise control, maar dan zonder dat je cruise control aan hoeft te staan. Het systeem remt soepeltjes, wat je passagiers zullen waarderen. Ook met 15 pk extra is er niets spannends aan de Toyota Yaris Cross, maar hij rijdt wel goed én zuinig.”

Lees de hele review
“Gewoon goed voor elkaar”

Volgens AutoWeek zijn de vernieuwingen weliswaar subtiel, maar zeker merkbaar: “Wie een ‘nieuwe’ Yaris Cross wil herkennen, moet vooral naar binnen kijken. Daar prijkt hoog op het dashboard Toyota’s nieuwste infotainmentsysteem. Het is niet mega uitgebreid, maar wel snel en overzichtelijk. De wijze waarop de auto over korte, venijnige snelheidsdrempels rolt, is indrukwekkend, terwijl we in de heuvels van Mallorca toch ook prettig sturen met dit kleine, maar hoge model. Gewoon goed voor elkaar.”

2024 _Yaris_Cross_Dynamic Grey_DPL_Interior 06
Lees de hele review
Toyota-Yaris-Cross-exterieur-driekwartvoor-gefotografeerd-vanuit-interieur-andere-Yaris-Cross
“Geweldig verstandige keuze”

FemmeFrontaal vat de nieuwe Yaris Cross kort maar krachtig samen: “Ik vind de Toyota Yaris Cross Hybrid 130 een geweldig verstandige keuze voor als je gaat voor ‘meer auto voor je geld’. Hij doet alles wat je maar van ’m vraagt, is uitgerust met de meeste luxe veiligheidssystemen én houdt het brandstofverbruik door zijn hybride technologie lekker laag. Bovendien is 10 jaar garantie op de auto goed voor de restwaarde. Al met al een verstandige auto voor verstandige mensen.”

Lees de hele review
“Aantrekkelijk voor een breed publiek”

Rijtesten.nl aan het woord: “De Yaris Cross krijgt een flinke update op het gebied van digitalisering. Het nieuwe systeem in de Yaris Cross (…) is een flinke verbetering van de vorige versie. Door meer geluidsisolatie toe te passen, is het geluid in de cockpit verminderd.” De conclusie is lovend: “Met de vernieuwingen en verbeteringen in de Yaris Cross bevestigt Toyota zijn positie als koploper in het SUV B-segment. De combinatie van betrouwbaarheid, zuinigheid en innovatie maakt de Yaris Cross aantrekkelijk voor een breed publiek.”

2024 _Yaris_Cross_Dynamic Grey_DPL_Static 09
Lees de hele review
Toyota-Yaris-Cross-exterieur-twee-naast-elkaar-haventje
“Onverminderd goed totaalpakket”

InstaAutoVlog heeft oog voor de vernieuwde techniek: “De voornaamste wijzigingen aan de Yaris Cross vonden onderhuids plaats. Zo zien we een nieuwe hybride aandrijflijn en extra geluidsisolatie. De auto wordt voortaan standaard geleverd met een hybride aandrijflijn. Met de (optionele) nieuwe Hybrid 130 rijdt de Yaris Cross erg goed. Het is een heel koppelrijke motor. Op het gebied van rijhulpsystemen begint Toyota zich echt te onderscheiden van de concurrentie, ze werken echt heel goed en verfijnd. Het blijft een onverminderd goed totaalpakket.”

Bekijk de hele review
“Krachtiger zonder hoger verbruik”

Auto Review reed met de Hybrid 130 en is erg te spreken over de rijeigenschappen: “Het onderstel filtert oneffenheden keurig weg. Daarbij stuurt hij vermakelijk, met voldoende feedback. Het hogere vermogen is leuk, maar het verschil met de 115 pk-versie is niet heel groot. Wat je wel merkt, is dat de nieuwe uitvoering verfijnder aanvoelt en minder toeren draait. Hierdoor komt het relaxte rijkarakter van de Yaris Cross nog beter uit de verf. Bijkomend voordeel is dat die 15 pk extra nauwelijks in een hoger verbruik resulteert.”

2024 _Yaris_Cross_Dynamic Grey_DPL_Static 12
Lees de hele review
Toyota-Yaris-Cross-exterieur-twee-naast-elkaar
“Dit gaat weer een hit worden”

Ook AutoRAI is erg te spreken over de nieuwe Yaris Cross: “Dankzij de update is de crossover weer helemaal bij de tijd, met een modern infotainmentsysteem, de nieuwste veiligheids- en rijhulpsnufjes en een extra krachtige, maar nog steeds zuinige, aandrijflijn. De SUV staat op hetzelfde onderstel als de Yaris, waardoor het een prettig sturende auto is, waarmee je zuinig kunt rijden zonder in te boeten aan dynamiek.” Ze zijn er zeker van: “De nieuwe Yaris Cross gaat ongetwijfeld weer een hit worden.”

Lees de hele review
Meer info over de Yaris Cross Vraag proefrit aan Inschrijven Toyota nieuwsbrief